Friday, February 17, 2017

zoo..zoo..jom pi melawat zoo

Hiii Kawan-kawannnn...kembali ke entri seterusnya....

Assalamualaikum..

4 Februari 2017 (Sabtu)

Kembali lagi kita ke taman haiwan yang udah kerap kali pergi tapi....permintaan anak kita turutkan jer...hihi...)..Naufal first time datang ke taman haiwan nie...Nampak sangat kurang keterujaan Naufal...rupanya adik ni amat geli geleman dengan haiwan berbulu ni ye...(ikut perangan sape ntah)...
nak amik gambar ngan replika pintu depan zoo tu pon dah nampak action adik yang kurang menyenangkan..hmm x pela may be 1st time dalam hidup adik nampak benda-benda berbulu lagu ni..haha..

Kakak very exited plak....ye la dia yang nak pi sgt..sampai berguling-guling kat umah nak pi..ok fine..janji kakak puas hati... :)


ok jom kita terjah gambar2 kami di sana...ibu agak segan nk berphotogenik..almaklumlah may be dah bnyak lemak tepu berkumpul di segenap lapisan kulit dan eperdermis...kui..kui...

Buah hati kekasih saya

Amboi Ayah pandang adik lain macam jer...

Gambar ni jer la yang nampak saya cute ckit...hehe

Adik Exited naik train

kakak begitu dahaga..aummm

Sempat lagi bergambar..boleh la 1 pcs juz RM 10.00

Boring asyik beli fridge magnet...so kami beli kipas plak..blh laa kot black out nnt guna kipas ni..hihi


Wednesday, February 8, 2017

Anak Teruna Saya

Hai..baru nak perkenalkan anak teruna saya..merangkap hero ayahanda farizan...

Ni la Ahmad Naufal Ilman Bin Ahmad Farizan
dah 9 bulan dah pon...
gigi kapak dah tumbuh dua batang kata atas..hihi

dah boleh meniarap..
dah boleh gigit orang
dah boleh koyak buku kakak
dah boleh kacau ibu iron baju

suka minum susu lactogen
suka makan moi nasi
suka tengok orang makan..hihi

ETHNO VALLEY HERBS

Hai Sahabat Mayaku...

Assalamualaikum...

29 Januari 2017

Tatkala Kaum Cina Menyambut "Chinese New Year" kami plak mencari tempat untuk merehatkan diri dari kesibukan yang sediaada...maka sampailah kami di "Changkat Jering" di mana tempat yang diberi nama "Ethno Valley Herbs"..

Sajer jer nak menjamu mata disitu...piyya duk teruja nk mandi tapiiii...akibat kepanasan yang agak melampau kesan sistem suria yang agak terik terpaksa la kami membatalkan hasrat piyya tu...huhu..sory piyya nnt kita pi lagi....

Terpaksa kami ambil gambar bertiga..piyya jd camera women

Jodoh kami disini...tetiba jumpa plk kak farah..hihi

kakak bersama adik (adik tengah melayan perasaan)

Larat ke Kakak...adik duk atas kakak tu...hihi




Terima kasih kepada kak farah dan abang khalil bagi kami menumpang sekejap di teratak kasih abg khalil...sedap air oren bancuhan kak farah...hihi


Tuesday, January 24, 2017

Jom Heboh Batu Kawan

Assalamualaikum...

Salam Ukhuwah..salam satu Malaysia...dan salam semuaaaaa....

26/11/2016 (Sabtu)

Jomm..Jomm Heboh...Sure heboh...
 sajer jer nk mencuci mata kat sini hari ni...

citer dah lamer...tp baru skrg duk rasa kesibukan agak kurang...so blh la kita berblog yer...hihi

walaupon ngan anak kecik..kepenatan yang agak tahap maksima...tak pe la aku lalui jg dengan hati yang agak kental untuk ke Jomm Heboh niii...;)..x de apa sgt yg nak diceritakan sgt untuk entri kali ni..juz nk belanja gambar je..untuk dijadikan kenang-kenangan bersama...jom kita intai2 gambar yang ada...


piyya dah ready nak jejalan

piyya cuti gigi dapat goodies...syok le

peace yg agak pemalu

ayah kepanasan mengendong adik...hihi

kakak dah stat nak buat perangai..kakak..kakak...

kecian adik lapaq susu...tp adik terbaik laa...sanggup berpanas..hihi

sempat lagi laa kakak berinai...nie la kalo dah de anak pompuan..hihi



Thursday, December 1, 2016

Majlis Anugerah Cemerlang Tadika Menara Gading

Assalamualaikum

hai anak dara aku Ainnul Safiyya minta sangat ibu ngan ayah dia pi ke Majlis Anugerah Cemerlang Tadika Dia..nk suruh sgt km tgk persembahan dia...almaklumlah dia nk perform kat atas pentas nnt..hehe...ye la ibu turutkan lah kata kakak...

20/11/2016 (Ahad)

Hujan renyai2 pagi tu...aku  kejut sekali jer kakak piyya terus bangun cam lipas kudung kalo x.. selalunya kalo kejut punya mengeliat mengalahkan ular sawa...haha...kui 6.00 pg dia dah siap bersedia ngan uniform tadika dia...adik naufal pon kesejukan laa mandi di awal pagi...hmmm adik ikutkan jer laa...

kui 7.30 pg kami pon bertolak ke penang dengan arah tujuan ke Masjid Negeri...thn ni ustazah buat majlis berjauhan sedikit...so kami terpaksa la bertolak di awal pg...perembahan kakak piyya stat kui 9.30 pg..nasib kami sempat sampi ke lokasi majlis dlam masa yang dijanjikan...

kakak piyya beratur tunggu turn naik ke pentas

amboi dok sembang ngan kawan dia

nie la kakak piyya kat atas pentas






kakak piyya nyanyi lagu "TERIMA KASIH CIKGU" adaptasi dari cita Upin dan Ipin...malam sebelum majlis kakak piyya x tido malam sbb terlalu ecxited..hehe..kakak..kakak..kakak.

Tahun ni kakak piyya dapat tempat ke lima bg exam akhir tahun..Alhamdulilah dan Tahniah buat puteri kesayang ibu...Insha Allah thn depan kakak piyya cuba lg yer...(dia target nak dapat no 1) xpe la bkn rezki kakak thn ni...hihi..kakak piyya hanya dapat cerderahati sahaja.


kakak piyya dapt hadiah dr ustaz talha...
kakak piyya bersama her cousin (thniah syifa dapat tempat kedua bg 5 thn)
Kakak piyya bersama abg syafi (thniah syafi dapat tempat kedua bg 6 thn)
kakak piyya bersama best frez dia Mia (Tahniah Mia dapat tempat pertama bg 5 thn)

Adik Naufal Keletihan..haish adik pegang anak dara sapa tu...hihi..nie la sarah sepupu naufal..comey x...

INSHA ALLAH TAHUN DEPAN JUMPA LAGI... TAHNIAH BUAT KAKAK PIYYA .IBU SAYANG KAKAK SANGAT-SANGAT...TERIMA KASIH KEPADA USTAZAH DAN CIKGU2 TADIKA MENARA GADING SEBAB MENDIDIK ANAK SAYA ...AMINN