Thursday, December 1, 2016

Majlis Anugerah Cemerlang Tadika Menara Gading

Assalamualaikum

hai anak dara aku Ainnul Safiyya minta sangat ibu ngan ayah dia pi ke Majlis Anugerah Cemerlang Tadika Dia..nk suruh sgt km tgk persembahan dia...almaklumlah dia nk perform kat atas pentas nnt..hehe...ye la ibu turutkan lah kata kakak...

20/11/2016 (Ahad)

Hujan renyai2 pagi tu...aku  kejut sekali jer kakak piyya terus bangun cam lipas kudung kalo x.. selalunya kalo kejut punya mengeliat mengalahkan ular sawa...haha...kui 6.00 pg dia dah siap bersedia ngan uniform tadika dia...adik naufal pon kesejukan laa mandi di awal pagi...hmmm adik ikutkan jer laa...

kui 7.30 pg kami pon bertolak ke penang dengan arah tujuan ke Masjid Negeri...thn ni ustazah buat majlis berjauhan sedikit...so kami terpaksa la bertolak di awal pg...perembahan kakak piyya stat kui 9.30 pg..nasib kami sempat sampi ke lokasi majlis dlam masa yang dijanjikan...

kakak piyya beratur tunggu turn naik ke pentas

amboi dok sembang ngan kawan dia

nie la kakak piyya kat atas pentas






kakak piyya nyanyi lagu "TERIMA KASIH CIKGU" adaptasi dari cita Upin dan Ipin...malam sebelum majlis kakak piyya x tido malam sbb terlalu ecxited..hehe..kakak..kakak..kakak.

Tahun ni kakak piyya dapat tempat ke lima bg exam akhir tahun..Alhamdulilah dan Tahniah buat puteri kesayang ibu...Insha Allah thn depan kakak piyya cuba lg yer...(dia target nak dapat no 1) xpe la bkn rezki kakak thn ni...hihi..kakak piyya hanya dapat cerderahati sahaja.


kakak piyya dapt hadiah dr ustaz talha...
kakak piyya bersama her cousin (thniah syifa dapat tempat kedua bg 5 thn)
Kakak piyya bersama abg syafi (thniah syafi dapat tempat kedua bg 6 thn)
kakak piyya bersama best frez dia Mia (Tahniah Mia dapat tempat pertama bg 5 thn)

Adik Naufal Keletihan..haish adik pegang anak dara sapa tu...hihi..nie la sarah sepupu naufal..comey x...

INSHA ALLAH TAHUN DEPAN JUMPA LAGI... TAHNIAH BUAT KAKAK PIYYA .IBU SAYANG KAKAK SANGAT-SANGAT...TERIMA KASIH KEPADA USTAZAH DAN CIKGU2 TADIKA MENARA GADING SEBAB MENDIDIK ANAK SAYA ...AMINN


Thursday, November 17, 2016

Bertugas dikaunter bersama my sweet partner "kak haslina" cun

Tanpa diduga hari ini aku didiberi tugasan menjaga kaunter bersama kakak partner aku kak haslina...mmg best jaga kaunter bersama beliau...macam2 cite kami share story...hehe..

Sesekali jaga kaunter utama ni syok jg kan blh la release tension dari kerja2 yang bertimbun kat atas tu...boleh jg ngadap muka2 aci2..apek2..nyonya2..yg bermacam ragam..haha..

Jom aku blanjer gambar sepanjang perjalanan aku dikaunter pada hari ini...(sajer menghabiskan masa yg terlampau terluang)


Nie le kak ina yangcun melecun tu



SEKIAN DULU CERITA HARI INI

Wednesday, September 9, 2015

Kemerdekaan Malaysia Yang Ke 58

Wow...wow...Alhamdulilah tak terhingga yang mampu kuungkapkan....dapat jua aku merasai kemerdekaan Malaysia Kali Yang Ke-58....Insyallah panjang umo dan dimurahkan rezeki oleh Allah SWT dapat lah aku meraikan kemerdekaan tahun hadapan...!!!

Perarakan peringkat Negeri Pulau Pinang Kali ini di adakan di Bandar Perda, Pulau Pinang..ok lah, dekat la sikit berbanding tahun2 yg lepas...tahun ni semangat lah sikit nak berarak walaupun kawad kami x seindah mana..hehehe.... namun personaliti pegawai2 dan kakitangan daripada Pejabat Daerah Dan Tanah SPS Very Good Looking and Smart Sangatttt..heheee..jom kita intai2 sekitar perarakan tersebut berlangsung.....









 Namun setelah selesai sahaja perarakan untuk tahun ini, kami menerima berita bahawa seorang sahabat kami Rashidah telah dimasukkan ke Hospital KPJ kerana sesak nafas....

Oleh sebab, Hospital tersebut berdekatan dengan tempat kami berarak, sempatlah jugalah kami pergi melawat beliau..semoga Shida cepat2 sembuh dan boleh mai keje balik...aminn...Inilah sebahagian daripada gambar2 dan coretan kenang-kenangan untuk tahun ini.




Monday, August 17, 2015

Memoir Raya (9 Syawwal) 2015

Raya Ke sembilan kami bergerak beraya ke Sungai Petani untuk bertemu dengan nenek kesayanganku (belah emakku). Alhamdulilah perjalanan kami yang hanya memakan masa dalam sejam lebih semuanya berjalan lancar.

Sebelah petang pula aku dan family ke Pantai merdeka untuk makan angin sambil menghirup udara segar di tepian pantai yang indah..hehe

Sekilas gambar yang sempat aku share..jom santai.

Restoran ni memang femes ngan Air Kacang Gunung Jerai

Pasar area Pantai Merdeka

Banyaknya bear

Add caption

buah Hatiku

Senarai harga tambang bot

Bot penumpang ke Tanjung Dawai

Cendol Pantai Merdeka

Rojak Pantai Merdeka

Ayah melayan piyya main ballon


konon2 photographer pro ar tu..hehe

Budak Bucuk

Ayah Pon teringin nak main ballon jg...

macam kakak n adik tak..kiki

sebelum pulang beli kite sebagai cenderamata kenang-kenangan




Sunday, August 16, 2015

Hari Sukan Tadika Menara Gading

Bersua kembali di ruangan blog yang sudah sekian lama tidak ku coretkan..

26/4/2015

Entri kali ini sekadar ingin ku share 1st xperince aku sebagai ibu menghadiri majlis sukan di tadika anakku..waa terasa cepat masa berlalu..dapat jua aku mengecap pengalaman melihat anakku Ainuul Safiyya mengambil bahagian dalam acara sukaneka..anakku yang ambil bahagian aku plak yang ketaq..kiki..

jom kita tinjau-tinjau apa yang terjadi di majlis tersebut..

Sesi Perbarisan Rumah Biru

Amboi2 semangat2 semuanya

Muka Piyya tahan kepanasan..hehe

Lega sikit tengok piyya dah mula nk senyum

sesi gantung kain biru dibelakang piyya

Ibu pon dah tak larat

Piyya ngan member2 nya

Tgh tggu turn utk acara seterusnya

Alhamduliliah dapat juga madel buat piyya

peace my medal

yihaa kak dapat emas ngan gangsa...






















 Insyallah tahun depan kakak piyya cuba lagi yang terbaik...Ayah tidak ada dalam ini gambar sebab ayah penat br pulang dari ghojer...hehe